Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Waarom osteopathie?

Een osteopaat is altijd op zoek naar oorzaken van een (pijn)klacht. Hij onderzoekt de beweeglijkheid van alle delen van het lichaam (spieren, gewrichten, banden, organen, zenuwen, bloedvaten, bindweefsel) om een zo volledig mogelijk beeld van uw probleem te krijgen.

Het lichaam heeft een natuurlijk, zelf-herstellend vermogen om blessures te verhelpen. Als het lichaam gezond is, gebeurt dat ook. Is het evenwicht verstoord geraakt, bijvoorbeeld door een ongeval, een ziekte of operatie, langdurige stress, slechte voedingsgewoonten of te weinig bewegen (een éénzijdig bewegingspatroon) dan heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te herstellen. De osteopathie richt zich op het opheffen van bewegingsstoornissen in het lichaam.
De osteopaat behandelt u eigenlijk volgens een drie dimensionaal concept. Hij onderscheidt drie verschillende bewegende systemen in het lichaam.

  1. het bewegingsapparaat, dat bestaat uit botten, gewrichten en spieren.
  2. het orgaansysteem, waaronder behalve organen en hun omringende vliezen, ook bloedvaten en het lymfestelsel vallen.
  3. het craniosacrale systeem, met schedelbotten, wervelkolom, ruggenmergsvlies en hersenvochtcirculatie.

In het onderzoek door de osteopaat worden deze systemen onderzocht.
Een osteopaat is altijd op zoek naar oorzaken van een (pijn)klacht en dit is niet altijd de plek waar de klacht zich openbaart!

Bij Hoeksche Waard osteopathie worden ook problemen bij pasgeborenen behandeld zoals refluxklachten, darmkrampjes, slaapstoornissen, voorkeurshoudingen en excessief huilen. Ook het opgroeiende kind met uiteenlopende indicaties zoals stoornissen in motorische of cognitieve vaardigheden (gedragsstoornissen, concentratiestoornissen e.d.) en algemene problematiek (obstipatie, hoofdpijn, nek/schouder- en rugklachten.) bent u voor de osteopathie bij Hoeksche Waard osteopathie aan het juiste adres.

Osteopathie praktijk in de Hoeksche Waard. De praktijk wordt gekenmerkt door een actieve totaalaanpak. De osteopaat behandelt uw blessure en u kan zelf een trainingsprogramma volgen om een optimaal resultaat te bereiken.

FysioFit Westmaas Hoeksche Waard osteopathie
Copyright © 2022 FysioFit Westmaas Hoeksche Waard osteopathie
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren