Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Revalidatietraining in Westmaas

Bij medische trainingstherapie (revalidatie) doet een patiënt in kleine groepjes, met behulp van luchtdruk gestuurde apparatuur, oefeningen. Iedere patient start met een nulmeting, uw aanvangsniveau. Dit doen wij door u conditioneel te testen. U krijgt een Ästrand test te doen. Dit is een fiets belastbaarheids test om uw conditie van hart en longen te bepalen.

Daarna moet u een krachttest van alle spiergroepen in uw lichaam volbrengen om uw kracht te meten. Essentieel is dat de oefeningen zijn aangepast aan het niveau van de patiënt.

De therapeut houdt uw vorderingen nauwgezet bij. Na een drietal maanden komt er een nieuwe test waarna geëvalueerd wordt of er voldoende trainingswinst is geboekt en of het programma moet worden aangepast. De oefeningen richten zich op:

  • Mobiliseren (lenig maken) – spierversterking - stabiliseren van de gewrichten - het vergroten van het uithoudingsvermogen -
  • De coördinatie van houdingen en bewegingen.

Verschil met trainen in fitnesscentrum

Een groot verschil met trainen in een fitnesscentrum is de kleinschaligheid, de individuele professionele begeleiding van de osteopaat of fitnessinstructrice en de specifieke apparatuur waarmee u traint. Regelmatig wordt u geëvalueerd (hertest) om uw vorderingen, die u op papier mee krijgt, te bepalen. Uw trainingsschema kan dan worden aangepast aan de nieuwe waarden.

Trainings en beweegprogramma’s

FysioFit Westmaas heeft trainingsprogramma’s voor diverse doelgroepen die onder begeleiding verantwoord willen bewegen. Voor mensen met bijvoorbeeld artrose, lage rugklachten, schouderklachten, COPD, Parkinson, MS, diabetes, hartklachten. Ook voor mensen van 75 jaar en ouder hebben we aangepaste trainingsprogramma’s. FysioFit Westmaas wil compleet zijn uitgerust met de modernste apparatuur. Daarom is aan alle veiligheidseisen voldaan. FysioFit Westmaas is om deze reden ook uitgerust met een automatische externe defibrillator (A.E.D).

Neemt u gerust contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken.

Osteopathie praktijk in de Hoeksche Waard. De praktijk wordt gekenmerkt door een actieve totaalaanpak. De osteopaat behandelt uw blessure en u kan zelf een trainingsprogramma volgen om een optimaal resultaat te bereiken.

FysioFit Westmaas Hoeksche Waard osteopathie
Copyright © 2022 FysioFit Westmaas Hoeksche Waard osteopathie
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren